Kto sme?
Naša spoločnosť LUTEUS SK, s.r.o. pôsobí na celom území SR. Zaoberá sa výkupom, spracovaním a predajom zveriny z voľne žijúcej zveri pochádzajúcej z poľovných revírov Slovenska.
Spoločnosť vznikla v roku 2006 s cieľom špeciálnej výroby a spracovania mäsa zo zveriny v snahe zúročiť dlhoročné skúsenosti v oblasti spracovania, veľkoobchodu a maloobchodu s mäsom. Zver, ktorá je lovená zákonným spôsobom je vykupovaná na základe uzatvorených zmlúv s jednotlivými užívateľmi poľovných revírov. Spracovateľská prevádzka sídliaca v srdci Slovenska, v katastri obce Budča neďaleko mesta Zvolen svojou vynikajúcou polohou vyhovuje zbernému aj distribučnému toku zveriny.
Prečo si vybrať nás?
Povedali o nás
„ Už niekoľko rokov som pravidelný odberateľ mäsa z diviny od LUTEUS SK. S kvalitou a opracovaním som bol vždy nadmieru spokojný. Odporúčam každému vyskúšať. Výborné spestrenie jedálnička a navyše zdravé. Moja rodina si zatiaľ vždy pochvaľovala. Naposledy to bol celý nedeľný obed. Vývar z bažanta s domácimi rezancami a jelenie ragú s knedlíkom. Inak, odporúčam toho bažanta, je s kožou čo polievke dalo skvelú chuť a peknú žltučkú farbu. Mňam :)“
„ Ahojte, máme malú prevádzku na Liptove. Kupujeme produkty od LUTEUS SK, už dva roky. Náš šéfkuchár nás za to chváli. Dosť mu uľahčuje prácu dobré opracovanie mäsa a kvalita. Hovorí – radosť variť. Pre nás je však podstatné, že za to nie dlhé obdobie sa nám vracajú zákazníci a divinu si pýtajú znovu. Takže fajn. Po tomto náročnom období (covid19) sa rozbiehame pomaly ale jedlá z diviny budú aj naďalej v našom menu“
Základnou myšlienkou, cieľom a filozofiou našej spoločnosti je priniesť na stôl či už šéfkuchára alebo konečného konzumenta zdravú kvalitnú potravinu. Na to, aby sa tak stalo nestačia len vynikajúce vlastnosti samotného mäsa zo zveriny. Veľký vplyv na jeho kvalitu, čo ocenilo už mnoho našich zákazníkov i v radoch profesionálnych kuchárov, je spôsob spracovania zveriny. Celý proces v línii od prvotnej obhliadky suroviny, cez zretie mäsa, jeho opracovanie, balenie, uskladnenie v chladenom stave alebo šokovo mrazené až po konečnú distribúciu, to všetko je absolútnou pridanou hodnotou kvality, za ktorou si naša spoločnosť oprávnene stojí.
Samotnému spracovaniu zveri predchádza veterinárne vyšetrenie vrátane odberu vzoriek, a až na základe tohto vyšetrenia je zver postúpená na ďalšie spracovanie. Spracovateľský závod zodpovedá najprísnejším normám EÚ a spĺňa všetky hygienické a veterinárne normy požadované legislatívou EÚ. Pri spracovaní mäsa zo zveriny sú splnené všetky opatrenia systému kritických bodov HACCP.
Úpravu a úroveň spracovania mäsa z jednotlivých častí zveriny je možné prispôsobiť požiadavkám odberateľa. Starostlivo spracované mäso je vákuovo balené o hmotnosti 0,3 až 3,0 kg v priehľadných obaloch. Vďaka tzv. „šokovému“ zmrazovaniu je zachovaná jeho najvyššia kvalita po celú dobu skladovania (max 2.roky). Počas poľovníckej sezónny je možné dodávať zverinu nielen v hlbokozmrazenom, ale i v chladenom stave.
Medzi našich obchodných partnerov patria najmä maloobchodné predajne mäsa, mraziarne, distribučné sklady, obchodné reťazce a reštaurácie. Rozvoz produktov zo zveriny zabezpečujeme vlastnými dopravnými prostriedkami podľa možností a požiadaviek zákazníkov prevažne na území stredného a západného Slovenska.
Radi uspokojíme aj záujemcov o nákupy v menších množstvách pre spestrenie rodinného menu. Naše produkty je preto možné zakúpiť i priamo v spracovateľskom závode v Budči počas pracovných dní od 7:00 do 15:00hod.