Ponúkame Vám

Tie najkvalitnejšie produkty

_

 Daniel

_

Nielen odborníci, ale najmä labužníci sa zhodujú na tom, že spomedzi diviny je najchutnejšie danielie mäso. Má príjemnú vôňu i chuť, ktorej sa nevyrovná iná divina. Veľkosťou daniel pripomína jeleňa a podobné je i použitie jeho mäsa. Zo stehna sa pripravujú najmä rezne. Pliecko a krk je možné použiť na výborný guláš. Chrbát je najvhodnejšie piecť vcelku alebo je možné z neho pripraviť steaky.

 

 Diviak

_

Zo všetkých druhov diviny je medzi poľovníkmi najobľúbenejší diviak, paradoxne u nepoľovníckej verejnosti je vyhľadávaný menej aj keď je lacnejší. Mäso je tmavočervené, šťavnaté a aromatické, neporovnateľne kvalitnejšie a chutnejšie ako bravčovina s vyšším podielom vitamínov a živín, a s nižším obsahom tuku. Na rozdiel od ostatnej diviny je možné jeho tuk použiť pri príprave jedál aj keď vytopený diviačí tuk je redší ako bravčová masť. Najchutnejšie mäso pochádza z mladých zvierat tzv. lanštiakov, mladých prasiat v druhom roku života ktoré je mäkké, vláčne s minimálnou tukovosťou. Mäso zo starších diviakov je tuhšie a preto nie je vhodné na minútky, ale iba na dusenie. Zo stehna sa najčastejšie pripravuje pečienka. Na guláš z diviaka je najvhodnejšie použiť orez zo stehna, boku, pliecka či krku alebo samotné pliecko. Výborný na pečenie je krk z diviaka, keďže je mramorovaný tukom a preto zostane šťavnatý. Chrbát z diviaka sa môže piecť vcelku, ale je vhodný aj na kotlety, ktoré sa dajú pripraviť veľmi rýchlo. Náš tip – diviačik na pekáč- ucelené diely mäsa s kosťou vo veľkosti pekáča (plece, stehno, chrbát, krk, bôčik) z diviačikov do jedného roka veku pečené našpikované a natreté slaninou, cesnakom, soľou a koreninou rozotretou v oleji (tymian, materina dúška, bazalka a pod.).

 Jeleň

_

Jelenie mäso má tmavočervenú až červenohnedú farbu. Najjednoduchšie sa pripravuje jelenie mäso z mladších jedincov najmä z jelenice a jelienčaťa. Vôbec najchutnejšie je však mäso mladých laní medzi druhým a tretím rokom života. Mäso z rujných jeleňov (ulovených koncom septembra alebo začiatkom októbra) sa upravuje morením a pácovaním, jeho príprava je výzvou pre skutočných gurmánov. Chuť jelenieho mäsa je výrazná a je možné ju opísať ako mäso s príchuťou dreva a lesného ovocia, ktorá nemá obdobu a tým sa stáva vo svete chutí jedinečnou. Práve pre jej príznačnú chuť je vhodné ju kombinovať s hubami a lesnými plodmi, ktoré zvýraznia jej prirodzenú chuť. Keďže jelene a lane sú vzrastom niekoľko krát väčšie ako srnce a srny, aj jednotlivé kusy mäsa môžu niekedy vážiť i niekoľko kg. Jelenie stehno má v porovnaní so srnčím oveľa väčšiu hmotnosť. Vrchný a spodný šál sú veľmi vhodné na pečenie. Zo stehna možno narezať rezne, ktoré sú výborné na pečenie alebo grilovanie. Orech sa dá piecť v celku alebo tiež krájať na rezne. Z nadrobno pokrájaného mäsa zo spodného stehna, krku, pliecka a boku sa pripravuje výborný guláš. Krk z jeleňa je najvhodnejší na dusenie. Najkvalitnejšie mäso je zo sviečkovice a chrbta z ktorých sa pripravujú steaky a medailónky.

 Muflón

_

Muflónie mäso je dieteticky najkvalitnejšia zverina, výrazné, svojou chuťou pripomína kozie mäso, k príprave sa treba postaviť podľa veku zveriny, muflónčatá sú veľmi chutné pečené, netreba ich však nechať vyschnúť.

 Srna

_

Srnčia divina má odlišnú chuť ako jelenia, je dosť výrazná, ale na druhej strane je jemnejšia a lahodnejšia. Srnčie mäso je tmavočervené, má krátke vlákno a delikátnu chuť. Aj srnčie mäso je najchutnejšie z mladých zvierat, pretože je krehké a dá sa ľahko pripraviť. Mäso zo starších zvierat sa musí tepelne upravovať omnoho dlhšie a je vhodné predovšetkým na dusenie. Mäso zo srnčieho stehna alebo pleca sa najčastejšie pripravuje na rezne. Najlepšie je mäso z srnčieho chrbta, ktorý sa pečie v celku alebo sa výborne hodí na prípravu medailónov. Vynikajúca je i srnčia sviečková, keďže sú to malé kusy, pripravujú sa často v celku. Srňacina tak ako i zajac je tradične najobľúbenejšia na smotane.

 Ostatné

_

Bažant
Barania zmes
Baranie stehno bez kosti
Baraní superšpíz
HUBERT klobása
Prsia z divej kačice
Stehno z divej kačice

 Kontaktujte nás

_