RECEPT – Ragú zo zveriny (srnčie, jelenie, z diviaka)

RECEPT – Ragú zo zveriny (srnčie, jelenie, z diviaka)

Potrebujeme:

650 g mäsa zo zveriny, 40 g masti, 30 g cibule, 80 g miešanej zeleniny, 20 g masti a 30 g hladkej múky na zápražku, zelená petržlenová  vňať, soľ, 2 lyžice červeného vína, citrónová šťava alebo ocot, cukor.

Dobre odležané mäso zo stehna alebo lopatky pokrájame na kocky. Na masti speníme cibuľu, pridáme pokrájané mäso, osolíme, opražíme, podlejeme horúcou vodou alebo odvarom z kostí a dusíme. Asi po hodine pridáme očistenú, umytú a postrúhanú miešanú zeleninu a za častého podlievania dusíme do mäkka. Z masti a múky urobíme bledú zápražku, rozriedime ju vodou alebo odvarom, povaríme a pridáme k mäsu. Nakoniec pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať, červené víno, citrónovú šťavu a lyžičku upáleného, s vodou rozvareného cukru.

Podávame s vyprážanými mesiačikmi zo zemiakového cesta alebo zemiakovou kašou.

Recept pre 4 osoby.