RECEPT – Srnčí šašlík

RECEPT – Srnčí šašlík

Potrebujeme:

600 g mäsa zo srnčieho stehna, 120 g cibule, cesnak, 20 g cukru, čierne korenie, bobkový list, 60 g tuku, ocot, soľ.

Odblanené, umyté, osušené, vykostené stehno nakrájame na rovnaké kúsky, osolíme, vložíme do porcelánovej nádoby a zalejeme nálevom pripraveným z octu, vody, cibule, cesnaku, cukru, čierneho korenia a bobkového listu. Nakrájane mäso necháme v náleve odležať 10 – 12 hodín. Takto upravené mäso napichujeme na kovovú ihlu alebo drevenú špajľu, potrieme tukom a opečieme na rošte. Počas opekania mäso občas potrieme tukom.

Ako prílohu podávame vyprážané zemiaky a tatársku omáčku.

Recept pre 4 osoby.