RECEPT – Maďarský jelení rezeň

RECEPT – Maďarský jelení rezeň

Potrebujeme:

600 g jelenieho stehna, 100 g tuku, 150 g cibule, 80 g údenej slaniny, 40 g leča, 15 g mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, 40 g paradajkového pretlaku, soľ, 1,5 dl kyslej smotany, 40 g hladkej múky, 80 g nakladanej červenej papriky (kapia), 20 g tuku, vývar.

Z dobre odležaného jelenieho stehna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme tukom a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku. Na zvyšku tuku opečieme hrebienky slaniny. Opečenú slaninu odložíme, na tuk pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, múku, lečo, pokrájanú nakladanú papriku, popražíme, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Opečené rezne podávame na teplom tanieri preliate lečom a kyslou smotanou a ozdobené opečenou slaninou.

Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Recept pre 4 osoby.