RECEPT – Srnčie (jelenie) medailóniky na poľovnícky spôsob
Potrebujeme:
600 g mäsa zo srnčieho stehna, 40 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, 20 g masla, 10 g hladkej múky, 20 g šípkového džemu, 1 dl bieleho vína, brusnicový kompót, citrón, vývar z kostí.
Z odblaneného a očisteného stehna narežeme medailóniky (4 plátky na porciu), ktoré slabo naklepeme, osolíme, okoreníme, trochu poprášime múkou a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Do tuku po opekaní pridáme múku, opražíme, zalejeme vývarom, pridáme maslo, šípkový džem, víno a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Pri podávaní medailóniky podlejeme šťavou a na vrch položíme koliesko citróna s brusnicovým kompótom.
Ako prílohu podávame zemiakové krokety.
Recept pre 4 osoby.