RECEPT – Srnčie (jelenie) mäso marinované

RECEPT – Srnčie (jelenie) mäso marinované

Potrebujeme:

750 g mäsa zo stehna alebo chrbta, 100 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masti, 50 g cibule, lyžička hladkej múky.

Srnčie alebo jelenie mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na rezne, ktoré naklepeme a ukladáme do hrnčeka vrstvovite s pokrájanou cibuľou, mletým čiernym korením a soľou. Navrch dáme cibuľu, osolíme, okoreníme, prikryjeme menšou pokrývkou, zaťažíme a necháme niekoľko dní v chlade uležať. Potom rezne vyberieme, cibuľu odstránime, dáme ich na masť s čerstvou cibuľou, z oboch strán opečieme, podlejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka. Mäkké rezne vyberieme, do šťavy pridáme lyžičku múky, trochu opražíme, zalejeme vodou, povaríme, precedíme a nalejeme do osobitnej misky.

Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakmi a so šalátom z čerstvej zeleniny.

Recept pre 4 osoby.