RECEPT – Jelení guláš na čiernom pive
Potrebujeme:
jelenie mäso 1kg, veľka cibuľa 3 ks, pór 1ks,, olej alebo masť 4 PL, paradajkový pretlak 140g, 2 strúčiky cesnaku, 300 ml čierneho piva
podľa chuti soľ, korenie na divinu vývar, alebo voda, čerstvá paprička čili, tymian, majoránka,
4 ks väčších zemiakov
2 PL hl. múka
Deň dopredu si umyjeme a nakrájame mäso, ktoré posypeme korením na divinu a pridáme olej. Necháme marinovať v chladničke.
Na druhý deň na masti osmažíme cibuľu a pór, pridáme mäso, červenú papriku a restujeme.
Potom mäso zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali paradajkový pretlak, pridáme pivo soľ, tymian. Podľa potreby zalievame vodou. (Až mäso dáme do tlakového hrnca nezalievame).
Keď mäso zmäkne pridáme očistené zemiaky a ešte trochu varíme.
Guláš zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode, necháme prevrieť.
Nakoniec pridáme čili, cesnak a majoránku.
Podávame s chlebom.