RECEPT – Srnčie (jelenie) medailóniky na šampiňónoch
Potrebujeme:
600 g očisteného a odblaneného mäsa zo srnčieho stehna, 80 g tuku, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 100 g očistených šampiňónov, 20 g hladkej múky, 1 dl bieleho vína, vývar z kostí.
Zo srnčieho stehna narežeme medailóniky (4 plátky na porciu), slabo naklepeme, osolíme, okoreníme, naklepanú stranu pomúčime a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista (anglický spôsob). Do tuku po opekaní pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, opečieme, pridáme múku, opražíme, zalejeme vývarom, pridáme maslo, víno a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Pri podávaní prelejeme medailóniky šťavou.
Ako prílohu podávame vyprážané zemiaky.
Recept pre 4 osoby.